Vet Goed Amersfoort - navigatie menu - door ILUZIE

Branding & Website Vet Goed

Nina (eigenaresse van Lunch & Borrel Amersfoort) miste iets: een vet goed comfortfood concept in Amersfoort. Guilty pleasures, maar dan minder guilty en meer pleasure. Heerlijke gerechten met duurzaamheid hoog in het vaandel, waarbij o.a. zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van biologische en lokale producten & zo min mogelijk afval wordt geproduceerd.

Zo werd Vet Goed geboren! Een dark kitchen/bezorgconcept met het hart op de goede plek. En Nina zou Nina niet zijn als het niet binnen een paar weken moest staan. Zij de logistiek, Ingelise en ik de teksten, visual branding & website. In een sprint van 2 weken knalden we alles eruit!

De foto’s op de menukaart pagina zijn ook van onze hand. Geen professionele food fotografie, maar eerlijk en echt: hoe het op de foto staat, is ook precies wat je krijgt.

Nieuwe blogposts in je mailbox ontvangen?

* velden met een asterisk zijn verplicht, wil je deze beiden invullen?

Details

Klant: Vet Goed →
Datum: juli 2022

Verder lezen
Website Praktijk Ellen Brokx - landingspagina - Website door ILUZIE

Branding & Website Praktijk Ellen Brokx

In 2023 nam Ellen contact met mij op. Ze zocht een Amersfoortse ondernemer (support your locals!) om haar te helpen haar praktijk voor relatie- en gezinstherapie vorm te geven. Ze maakte een spannende stap, van loondienst naar haar eigen praktijk. Maar Ellen vindt én weet dat psychologische zorg in veel gevallen anders en beter kan. Tijd om daarvoor te gaan staan dus, en het volledig op haar eigen manier te gaan doen.

Goed, voor het stukje merkontwikkeling en haar website had ze dus hulp nodig. Ik werd erg enthousiast van haar dus zette mijn tijd, kennis en skills met plezier voor haar in. We hebben vaak en veel gepraat (echt veel, haha) en onderzoek gedaan, om de essentie van haar praktijk te vangen. Onze missie was duidelijk: een brand ontwikkelen die niet alleen aansluit bij Ellen’s visie, maar die ook haar cliënten aanspreekt op een diep niveau. Een krachtige uitstraling die vertrouwen wekt en authenticiteit ademt.

De vertaling naar een webdesign ging ook lekker, al miste ik nog wel ‘iets’. Het liefste verzin ik, elke keer als ik een site maak, een uniek element of een opvallend aspect. Zodat ik niet elke keer hetzelfde maak, zodat niet ‘al mijn sites op elkaar lijken’, zodat ik me niet verveel tijdens het maken en de website bezoeker ook niet tijdens het bezoek.

Tijdens één van onze gesprekken zei Ellen, bijna tussen neus en lippen door: “Weet je wat het is? Ook iets wat vast lijkt te zitten is in beweging.” Dat vond ik een super toffe zin, heel tekenend voor Ellens visie. Vast zitten, stilstand, beweging. Woorden die haast smeken als metafoor te worden gebruikt. En dus maakten we een rare homepage! Als je naar praktijkellenbrokx.nl gaat en je landt op de eerste pagina, dan lijkt het eventjes alsof je stil staat & vast zit. Dan ineens toch: beweging, een verschil in focus. En dan, na een beetje geduld, verschijnt er een knop. Waardoor je tóch door kunt.

De homepage is, naast opvallend, een kort moment van stilstaan, van reflectie, voordat de weg naar groei en verandering zich voor je opent. Een metafoor voor het leven zelf, waarin we soms vast lijken te zitten, maar altijd de mogelijkheid hebben om door te breken naar iets nieuws.

Dus, als je op zoek bent naar meer dan ‘your average therapie’; als je verlangt naar een reis naar (zelf)ontdekking, (zelf)acceptatie en transformatie, dan ben je bij Praktijk Ellen Brokx aan het juiste adres. Wat Ellen precies vindt en doet, dat lees je natuurlijk op haar website.

Nieuwe blogposts in je mailbox ontvangen?

* velden met een asterisk zijn verplicht, wil je deze beiden invullen?

Details

Klant: Praktijk Ellen Brokx →
Datum: juni 2023

Verder lezen
Website Marcus Hikren - homepage - door ILUZIE

Website Marcus Hikren

Het is begin 2022 als Reamon van OPZNKOPS me benadert voor een samenwerking. Reamon is een illustrator en animator waarvan ik de laatste tijd veel geniaals langs heb zien komen, so I was excited! Komt ‘ie ook nog eens aan met een su-per-leuke klant: Marcus Hikren. Alhoewel, Marcus zelf heb ik alleen in zijn muziek kunnen ontmoeten. Marcus is namelijk een virtual character, vormgegeven door Reamon.

Marcus Hikren is een anagram van Erik Schurman, de componist van de pianostukken. Erik wil vanuit zijn persoonlijke achtergrond laten zien dat muziek kan helpen het brein te blijven prikkelen. Erik, die pas sinds zijn 46e weet dat hij Gilles de la Tourette heeft, is een levend voorbeeld van hoe ‘andere’ hersenpaden kunnen leiden tot een tevreden eigen levenspad. Hij hoopt het stigma te doorbreken dat nog steeds op psychische aandoeningen ligt. Erik is ervan overtuigd dat zowel individuen als de maatschappij als geheel erbij gebaat zijn als íeder uniek brein optimaal benut, herkend en erkend wordt.

Samen met Reamon, Erik, Simone (communicatie held) en Heidi (SEO expert) zetten we marcushikren.com echt samen neer. Marcus komt kleurrijk uit de verf en de site zit vol beweging en interactie. De site draagt uit waar Marcus voor staat en zorgt, net als zijn muziek, voor prikkeling van het brein. Hoe? Door af te wijken van de norm en alles net een beetje anders te doen, zónder dat dat ten koste gaat van de gebruiksvriendelijkheid.

Nieuwsgierig geworden? Check ‘m uit! 

Nieuwe blogposts in je mailbox ontvangen?

* velden met een asterisk zijn verplicht, wil je deze beiden invullen?

Details

Klant: Marcus Hikren →
Datum: maart 2022

Verder lezen
Courage Academy - homepage - website door ILUZIE

Website Courage Academy

Durf jij alles te aanschouwen in vol licht?

Christophe en ik werken al sinds 2015 samen. In dat jaar bouwden we samen een website voor Open Future Institute Nederland, en ontwikkelden we het logo voor Courage Academy. In 2022 was Courage Academy goed uitgekristalliseerd, tijd om het geheel visueel verder uit te werken & een hele website neer te zetten! Voor deze site koos ik voor een samenwerking: ik heb ‘m ontworpen, de jongens van DRwebdesign hebben ‘m gebouwd.

Courage Academy gelooft dat je een liefdevoller, lichter en vreugdevoller leven kunt leiden, vanuit ontspanning en vrijheid en een gevoel van jezelf zijn en verbonden zijn met alles. Alles wat ze doen, staat in het kader van de moed om jezelf te zijn, oftewel durven zijn in al je volledigheid.

Christophe wenste.. sja, dualiteit in zijn site. Zowel mannelijk als vrouwelijk, zacht én hard, licht én donker. En dat die bijna botsende eigenschappen dan tóch een mooi geheel zijn, verbonden met elkaar. Een super leuke uitdaging. Tijdens het proces twijfelde ik vaak: gaat dit wel werken? Toen het eenmaal stond, was ik blij. Ik vind het een hele vette site met heel veel eigenheid, hij valt op en is speels, maar straalt ook rust en orde uit.

En.. weer een coole homepage-gimmick: durf jij alles te aanschouwen in vol licht? Klik dan op het lampje.

Nieuwe blogposts in je mailbox ontvangen?

* velden met een asterisk zijn verplicht, wil je deze beiden invullen?

Details

Klant: Courage Academy →
Datum: oktober 2022

Verder lezen
Branding + Website Lisette Kok - homepage - ILUZIE Amersfoort

Branding & Website Lisette Kok

Amersfoorters opgelet: there’s a new coach in town! Lisette Kok klopte aan bij Ingelise en mij, om haar visie te vertalen in woord en beeld. In korte tijd hebben we er met zijn drieën full focus aan gewerkt, waardoor we heel snel meters konden maken. Heerlijk om zo soepel samen te werken!

Lisette gelooft dat je als coach geen advies moet geven, maar een ‘coachee’ in staat moet stellen om erachter te komen wat hij/zij zélf wil. Geen wazig geneuzel of moeilijk jargon, maar meedenken en helpen een volgende stap in het leven te maken. Nuchter als ze is noemt ze: “ik weet ook niet alles, maar kan jou door mijn opleiding en ervaring wel helpen om verder te komen.”

Misschien spreekt dit je wel aan en wil jij ook:

  • Ontdekken waar jij het beste tot je recht komt
  • De juiste keuzes maken en niet-helpende patronen doorbreken
  • Leren loslaten en focussen op wat je wel kunt veranderen
  • Concrete stappen zetten en duurzame veranderingen in je leven maken

 

If so, check dan vooral lisettekok.nl! →

(en als je gewoon een mooie site wilt checken, klik dan hier)

Nieuwe blogposts in je mailbox ontvangen?

* velden met een asterisk zijn verplicht, wil je deze beiden invullen?

Details

Klant: Lisette Kok →
Datum: december 2021

Verder lezen
Website trainsform - Menu - ILUZIE Amersfoort

Website Trainsform

Dankzij mijn super leuke klant Esther Krikke kwam ook Temon Kooistra bij me terecht. Een no-bullshit onderwijskundige met ruim 20 jaar ervaring in het trainings- en opleidingsvak.

Temon wil alle slechte, niet effectieve trainingen verbannen en vervangen door didactisch ijzersterke leerervaringen die echt blijven plakken, aansluiten bij de deelnemers, en het bedrijf en haar medewerkers laten groeien.

De samenwerking met Temon was net zoals zij zelf: leuk, creatief en vol enthousiasme en plezier. Samen hebben we een uitbundige, stoere maar toch duidelijke en professionele site weten neer te zetten. Daarnaast mochten we gebruik maken van logo en illustraties gemaakt door de geniale Salventius (website / Instagram).

En dan nu… Check trainsform.nl! →

Nieuwe blogposts in je mailbox ontvangen?

* velden met een asterisk zijn verplicht, wil je deze beiden invullen?

Details

Klant: Trainsform →
Datum: juni 2021

Verder lezen
Website Ivo Vrancken - home - door Lizzy van ILUZIE

Logo, huisstijl & website Ivo Vrancken

Ivo Vrancken is Beeldmaker. Als beeldmaker vertaalt hij jouw boodschap naar beeld, in welke vorm dan ook. Denk aan een foto, video, animatie of een complete 360º experience. Het gaat daarbij om beeld dat werkt en impact heeft.

Ivo werkt al jaren voor grote merken als Gemeente Utrecht, Nissan en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ook maakte hij voor Dienst Justitiële Instellingen een 360º Experience van alle gevangenissen in Nederland, te vinden op In-Made360.nl. Super cool, right?

Okee, awesome werk, check, grote merken, check, passende huisstijl en website… Not yet. Daarom klopte Ivo bij me aan, daarom hebben we de krachten ineen geslagen, daarom staat er nu wél een awesome site die de kwaliteit van Ivo’s werk reflecteert. Judge for yourself: bekijk het nieuwe ivovrancken.nl.

Nieuwe blogposts in je mailbox ontvangen?

* velden met een asterisk zijn verplicht, wil je deze beiden invullen?

Details

Klant: Ivo Vrancken →
Datum: april 2021

Verder lezen
Website Kuraga - door Lizzy van ILUZIE

Logo, Huisstijl & Website Kuraga

Toen Koen Kornet van Kuraga management en advies bij me aanklopte, werd ik direct heel enthousiast. Hier heb je er weer één: een professional die weet waar hij mee bezig is, maar die zijn branding (logo & huisstijl) en website daar nog niet bij heeft aangesloten. Heerlijke potentie dus.

Logo Kuraga - Before & after

We namen een aantal merken uit het hogere segment als inspiratie: Bang & Olufsen, Volvo, Apple, Nespresso. Ik heb de merken bestudeerd, brand en webelementen gededuceerd en deze vervolgens met Koen overlegd. We hebben het gehad over het logo, de gewenste uitstraling, de kleuren, de typografie, de vormen, de eventuele iconen. Zo kreeg Kuraga steeds meer vorm. Vervolgens heb ik het merk neergezet. Het resultaat: een strak merk met een website die staat als een rots. Origineel maar toch ergens herkenbaar. Professioneel, net als Koen.

Nieuwe blogposts in je mailbox ontvangen?

* velden met een asterisk zijn verplicht, wil je deze beiden invullen?

Details

Klant: Kuraga →
Datum: december 2020

Verder lezen
Shark Fit & Vitaal - Homepage icons - Vitale bedrijven - Shareen Richardson

Aanvullende huisstijl & website Shark Fit & Vitaal

Shareen Richardson & ik ontmoette elkaar bij NTWRKPLK (een netwerk voor ondernemers in Amersfoort). Dit jaar mocht ik haar merk een opfrisser geven en haar nieuwe website bouwen. De teksten zijn geredigeerd door Ingelise. De samenwerking met zowel Shareen als Ingelise verliep als een ondernemersdroom: vet soepel. And we’re all happy with the results!

Aangezien Shareen iconen of illustraties vet vindt, heb ik gezocht naar een passende stijl en uiteindelijk illustraties van UnDraw gebruikt & aangepast (zowel in vorm als kleur).

Nieuwe blogposts in je mailbox ontvangen?

* velden met een asterisk zijn verplicht, wil je deze beiden invullen?

Details

Klant: Shark Fit & Vitaal →
Datum: mei 2020

Verder lezen
Website Frank Allart Nederland - JPM Kok - website door ILUZIE

Website Frank Allart

JPM Kok is dé handelsonderneming als het gaat om deuren, ramen, raamkrukken en accessoires. In Nederland zijn zij exclusief aanbieder van Frank Allart producten.

Al meer dan een eeuw fabriceert Allart de mooiste producten op het gebied van hang- en sluitwerk. Begonnen als een kleine werkplaats, door de jaren heen uitgegroeid tot grote fabriek in Birmingham. Praten we over Frank Allart, dan hebben we het over verfijnde, mooi afgewerkte producten waar de kwaliteit de prioriteit heeft.

Frank Allart biedt keuze uit meer dan 100 hoogwaardige deurklinken, die conform de voorkeur, c.q. smaak aangevuld kunnen worden met deurrozetten of -platen. Gecombineerd met meer dan 30 metaalafwerkingen en uitvoeringen staat Frank Allart garant voor deurbeslag dat aan iedere denkbare behoefte beantwoord.

Concept & foto’s door Thirza van Studio Vondst →

Bekijk frankallart.nl →

Nieuwe blogposts in je mailbox ontvangen?

* velden met een asterisk zijn verplicht, wil je deze beiden invullen?

Details

Klant: JPM Kok →
Datum: augustus 2019

Verder lezen