Divi tutorial: social links openen in nieuw tabblad

In Divi (het paradepaardje van Elegant Themes, en blijkbaar ‘The most popular premium WordPress theme in the world’) heb je de optie om je sociale profielen toe te voegen als je ingelogd staat, via Divi > Theme Options (of Thema Opties in het Nederlands). Die sociale iconen kun je weer terug laten komen in je navigatiemenu en/of in je footer. Je kunt alleen niet kiezen of je de links laat openen in hetzelfde venster, of in een nieuw tabblad (zoals dat bij het maken van links in de WordPress editor bijvoorbeeld wel kan).

Ik weet natuurlijk wél hoe dit kan, dus ik dacht, laat ik het even met je delen 😉

Allereerst: Je kunt dit veranderen door het bestand social_icons.php in je Child Theme aan te passen. Voor veel mensen die met Divi hun eigen site bouwen is dit echter nogal een opgave. Gelukkig is er ook een oplossing die nog veel makkelijker is, en ik denk voor iedereen haalbaar. Mocht je er toch niet uit komen, reageer dan even hieronder en beschrijf tot hoever je bent gekomen!

Stappenplan:

  1. Ga naar Divi > Theme Options (Thema Opties), klik op het tabblad Integration (Integratie)
  2. Zorg dat ‘Enable header code (Schakel header code in)’ aan staat (zo’n blauw schuifje)
  3. Voeg in het vak ‘Add code to the <head> (Voeg code toe aan de < head > van uw blog)’ onderstaand code in.

<script type=”text/javascript”>
jQuery(document).ready(function(){
jQuery(“.et-social-icon a”).attr(’target’, ‘_blank’);
});
</script>

Bovenstaande code is Javascript, zoals je ziet in de beschrijving. Als er al Javascript in het headercode vak staat, dan kun je de code daarbij voegen zonder het begin <script type=”text/javascript”> en het eind </script>. Als er niks in het vak staat, of iets anders, kopieer en plak dan de volledige code die hierboven staat.

Vragen? Opmerkingen? Laat maar horen dan 😉

Nieuwe blogposts in je mailbox ontvangen?

* velden met een asterisk zijn verplicht, wil je deze beiden invullen?

Misschien vind je dit ook interessant: