CLAP Lab!
Logo
Project Beschrijving

CLAP Lab! Staat voor Change! Leaders for active participation laboratory. The Youth Company gelooft dat elke nieuwe jonge generatie de sleutel heeft wat betreft het co-creëren van een betere wereld. Met frisse, innovatieve ideeën, perspectieven en een grote drang tot (online) verbinden, hebben de huidige jongeren grote mogelijkheden om ‘leaders of change‘ te zijn. Met dit programma wil TYC 20 jongeren vaardiger maken in het in beweging zetten van positieve veranderingen in de maatschappij.

CLAP Lab! is een internationaal multi-measure project die 20 jonge mensen heeft geleerd hun leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en maatschappelijke verandering in beweging te brengen. Dit werd bereikt door een combinatie van trainingen, uitwisselingen en evaluatie te gebruiken. Zo ontstond een experimenteel & cross cultural leiderschapsprogramma, welke plaats vond in Nederland en Italië. De 20 opgeleide jongeren hebben vervolgens zelf 2 jeugduitwisselingen georganiseerd (!) voor 60 jongeren uit 8 verschillende EU landen, onder de naam (Ex)Change!

Voor het project maakte ik een logo die enerzijds het ‘laboratory‘ element verbeeldt en daarnaast ook een verandering van kleur voortbrengt. Het logo bestaat in twee kleurvariaties, een oranje versie voor gebruik door The Youth Company en een groene versie voor gebruik door partnerorganisatie Associazione Joint uit Italië.

Lees meer over dit project

< Terug naar portfolio

Nieuwe blogposts in je mailbox ontvangen?

Project Details
KlantThe Youth Company
Datummei 2015